(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Domácí mandlové mléko
Potřebné ingredience
1 a 1/2 hrnku mandlí (neloupaných, ve slupce je spousta živin) cca 5 hrnků vody
Postup přípravy
Mandle zalejeme vodou a necháme přes noc odležet při pokojové teplotě. Na druhý den mandle i s vodou přesuneme do mixéru a vše řádně rozmixujeme na jemno. Vzniklou směs přecedíme přes jemné sítko, přičemž tak oddělíme bílé mléko a mandlovou drť, kterou můžete využít dále. V této podobě je mléko nesladké, avšak můžete do něj přimíchat sladidlo dle volby a vanilkový extrakt a máte super vanilkové mandlové mléko. Uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě a se spotřebou neotálejte (nezapomínejte, že v mléku nejsou žádné konzervanty ani stabilizátory). Z mé zkušenosti mléko vydrží téměř 4 dny (připraveno v neděli ráno, ve středu večer ještě dobré, ve čtvtek ráno už se mi zdálo, že začíná kysnout).
Recept na mléko i pomazánku jsem našla serveru histaminovakasulka.com, vyzkoušela, je moc dobré, dokonce jsem zkoušela i z loupaných mandlí, neb mi jich zbyl pytel z Vánoc a bylo také dobré.
Recept na mléko i pomazánku jsem našla serveru histaminovakasulka.com, vyzkoušela, je moc dobré, dokonce jsem zkoušela i z loupaných mandlí, neb mi jich zbyl pytel z Vánoc a bylo také dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé