Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Domácí mandlové mléko

5.0
Domácí mandlové mléko

Potřebné ingredience

1 a 1/2 hrnku mandlí (neloupaných, ve slupce je spousta živin) cca 5 hrnků vody

Postup přípravy

Mandle zalejeme vodou a necháme přes noc odležet při pokojové teplotě. Na druhý den mandle i s vodou přesuneme do mixéru a vše řádně rozmixujeme na jemno. Vzniklou směs přecedíme přes jemné sítko, přičemž tak oddělíme bílé mléko a mandlovou drť, kterou můžete využít dále. V této podobě je mléko nesladké, avšak můžete do něj přimíchat sladidlo dle volby a vanilkový extrakt a máte super vanilkové mandlové mléko. Uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě a se spotřebou neotálejte (nezapomínejte, že v mléku nejsou žádné konzervanty ani stabilizátory). Z mé zkušenosti mléko vydrží téměř 4 dny (připraveno v neděli ráno, ve středu večer ještě dobré, ve čtvtek ráno už se mi zdálo, že začíná kysnout).


Recept na mléko i pomazánku jsem našla serveru histaminovakasulka.com, vyzkoušela, je moc dobré, dokonce jsem zkoušela i z loupaných mandlí, neb mi jich zbyl pytel z Vánoc a bylo také dobré.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie